Beste Paasbrood van Nederland

Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen won 18 maart de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

We deden dit jaar mee om in de finale te komen en op het moment dat we dat bereikt hadden wilden we ook op het podium komen”, reageert Martin Nijkamp op de Facebookpagina van de bakkerij. “Dat we nu eerste zijn is geweldig. We doen het met het hele team, want alleen kun je niets.”

 
Finaleronde

Alle Echte Bakkers mochten hun paasbrood in het vereiste slofmodel insturen voor de jaarlijkse paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde. Deze keuring die mede mogelijk werd gemaakt door GildePartners Puratos en Royal Steensma. De keurmeesters keurden 134 broden , waarvan er zeven een 8,1 of hoger scoorden. Deze bakkers plaatsten zich voor de finaleronde. Hiervoor werden de paasbroden onaangekondigd opgehaald uit de winkels wat de strijd extra spannend maakte.

Technisch adviseur Marco van Scheijndel, Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en Gerard Vreugdenhil, bakker en lid van het BoulangerieTeam voerden de finalekeuring uit. Zij wezen Nijkamp, De Echte Bakker aan als winnaar. Nijkamp is geen onbekende bij de keuringen van het Echte Bakkersgilde. December 2020 won hij nog de oliebollencompetitie

Meer nieuws