• Home
  • Nieuws
  • Nijkamp weer terug op 1 met oliebollen; al 12 jaar in de top!

Nijkamp weer terug op 1 met oliebollen; al 12 jaar in de top!

Wageningen – Martin Nijkamp uit Holten pakt na drie jaar weer het goud in de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Al 12 jaar op rij staat hij in de top drie en ieder jaar weer weet hij zich te motiveren om het nog beter te doen. Dit jaar wordt hij op de voet gevolgd door Steenbergen uit Meppel en de derde plaats is voor Verdeuzeldonk uit Wanssum.

Keuring

Zaterdag 12 december konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen insturen en deelnemen aan de wedstrijd die op een dag gehouden werd. De keuring werd uitgevoerd door drie vakspecialisten: de Meesters Boulanger Wietse Schiere en Mark Plaating en productontwikkelaar Carlo Sinke.

Charme van een oliebol

De keurmeesters laten weten dat de nummers 1 en 2 dit jaar dichter dan ooit bij elkaar lagen. Uiteindelijk zagen we op korstkleur een minimaal verschil maar op dit niveau is het echt zoeken naar details. Wietse: “De charme van een oliebol ligt opgesloten in een dunne krokante korst en een zachte binnenkant. De winnaar Nijkamp bakt een excellente oliebol met een perfecte vulling en bewijst daarmee zijn constante hoge kwaliteitsniveau.”

Receptuur finetunen!

Het ongeloof van Martin slaat al snel om in blijdschap tijdens het telefoontje van de keurmeesters. Martin: “Ik heb zoals altijd weer heel veel geoefend en ik moet zeggen dat ik zelf ook wel tevreden was vanmorgen. Het liep goed en de oliebollen hadden een mooie kleur.” Ingrid Nijkamp is heel trots dat Martin zich telkens weer kan motiveren om het nog beter te doen. “En dat we nu weer een eerste plaats hebben is natuurlijk fantastisch,” laat ze weten.

Martin is altijd bezig de bestaande receptuur te finetunen en Ingrid en de medewerkers zijn inmiddels een geoefend testpanel. Dit jaar heeft zelfs de chef-kok van sterrenrestaurant De Swarte Ruijter meegedacht met de smaak van de oliebollen. Dit heeft geleid tot een kleine receptuur aanpassing die Martin echt geheim houdt en dat maakt de oliebollen uit Holten echt uniek!

Feest in de winkels

Ook het hele team Nijkamp is apetrots en samen met Martin en Ingrid brengen ze nu alles in gereedheid om de oliebollen deze decembermaand te gaan bakken en verkopen. Ingrid: “Met alle beperkingen zullen het aparte feestdagen worden maar wij doen er alles aan om te zorgen dat de mensen thuis kunnen genieten van onze lekkere producten. Zo kan iedereen ook online bestellen via www.besteoliebol.nl, zodat we lange rijen en drukte in onze winkels zoveel mogelijk beperken.”

Meer nieuws