2e jaar op rij beste Paasbrood van Nederland

Paasbrood 2022

Nijkamp bakt het beste Paasbrood van Nederland!

Holten/Zupthen – Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen is de winnaar van de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde en behoudt daarmee zijn titel uit 2021. Een knappe prestatie van Martin Nijkamp die ook al vele malen het podium haalde met zijn oliebollen en Desembrood.

 

Spannende finaleronde

De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers hun paasbrood in het vereiste slofmodel insturen voor deze keuring. In totaal deden er 75 Echte Bakkers mee die de kans kregen om twee keer een brood in te leveren. De 9 EchteBakkers die een 8,1 of hoger scoorden stonden daarmee in de finale. Nijkamp behaalde in de voorrondes zelfs een 8,6.

Voor de finalekeuring werden de paasbroden onaangekondigd gekocht in de winkels. Dit jaar draaide het nog meer om smaak en eeteigenschappen. De broden werden eerst op deze onderdelen beoordeeld en pas daarna kwam de uitstraling van het hele brood aan bod. De finalekeuring is uitgevoerd door keurmeester Ton Deegenaars, technisch adviseur Marco van Scheijndel en Hans Som, voorman en teamcoach van het Boulangerieteam.

 

Geheim ingrediënt

Martin Nijkamp reageert erg blij als de keurmeesters hem het goede nieuws meedelen: “mooi voor mij en het team, we doen het natuurlijk samen”! Hans Som vertelt Martin dat hij maar liefst zes negens heeft behaald in de finale. “Niet alleen het mooiste maar ook zeker het lekkerste paasbrood heeft dit jaar gewonnen,” aldus Hans Som.

De keurmeesters waren erg nieuwsgierig wat het geheim ingrediënt in het spijs is. “De kleur en de smaak zijn net iets anders dan de andere broden en het smaakt subliem!” zegt Hans Som. Martin lacht en antwoord: “Dat ga ik natuurlijk niet vertellen”.

 

Geen tips meer nodig

De keurmeesters laten weten dat het paasbrood van Nijkamp een zeer terechte winnaar is. Marco van Scheijndel: “Grote complimenten voor het brood! Het ziet er fantastisch mooi uit en het smaakt overheerlijk.” Hans Som vult aan: “Dit paasbrood zit vaktechnisch heel goed in elkaar. Daar kunnen we geen tips meer voor geven. Er is echt veel aandacht aan besteed.”

 

Team prestatie

Het hele team van Nijkamp is trots op deze prijs! De komende weken is natuurlijk dit Beste Paasbrood van Nederland te verkrijgen in de Winkels van Nijkamp de Echte  Bakker of via hun website pasen.echtebakkernijkamp.nl.

Meer nieuws