A+ A A-

In de rij voor lekkerste oliebol (2011)

ZUTPHEN - Een lange rij klanten, hollende verkoopsters, een spekgladde stoep en oliebollenbakkers in een rokende kelder. Dat is de laatste drie dagen van het jaar het beeld bij bakkerij Nijkamp aan de Beukerstraat in Zutphen. Het bedrijf is dit jaar tweede geworden in de landelijke oliebollenkeuring. Die prijs schept verplichtingen die Nijkamp maar al te graag nakomt. Vandaag, aan het eind van de middag, hebben 80.000 tot 100.000 oliebollen de kelder verlaten. Daar staat Broer Nijkamp met drie man personeel dag in dag uit te bakken. Het beslag wordt machinaal gemaakt maar net voordat het in de bakmachine gaat nog een handmatig omgezet. Een speciaal ontwikkeld apparaat maakt superronde bollen die exact 6 minuten en 20 seconden in vet van 175 graden bruin bakken. Meer geheimen geeft Broer Nijkamp niet prijs.

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN